President - Život zadovoljstva

President® Cheese je jedan od prvih svetskih proizvođača sireva i robna marka broj 1 u poizvodnji Bri sira u Francuskoj, koji posluje u okviru Lactalis grupe. Osnovao ju je André Besnier 1933. godine u gradu Laval, Francuska, u dolini reke Loare. Kompanija poseduje iskustvo i tradiciju više od 75 godina u francuskom zanatstvu i proizvodnji najšireg spektra specijalnih sireva, uključujući najveći broj sireva sa kontrolisanom oznakom porekla. President možete smatrati ličnim vodičem kroz svet sireva, jer predstavlja izuzetan spoj stručnosti, ukusa i kulture, koji rezultiraju spektrom specijalnih sireva.

Istorija President sireva

 • 1933.

  André Besnier je napustio posao

  19. oktobra 1933. godine, André Besnier, napustio je posao proizvođača putera sa željom da postane proizvođač sira u gradu Laval, Mayenne. Već prvog dana prikupio je 34 litra mleka i iskoristio ga za proizvodnju 17 sireva poznatih kao Le Petit Lavallois Camembert.

 • 1947.

  Camembert sir je ugledao svetlost dana

  1947. godine, Besnier je počeo da proširuje poslovanje i preselio se u modernije postrojenje u Lavalu. Tu je počeo da proizvodi Camembert, beli sir, petit suisses (beli i sveži sir) i puter. To nije bilo mnogo ranije nego što je priznat kao specijalista u proizvodnji visoko kvalitetnog putera.

 • 1950.

  10,000 litara mleka dnevno

  1950. godine, njegova proizvodnja uspeva da sakupi u proseku 10,000 litara mleka dnevno i ima tridesetak zaposlenih.

 • 1955.

  Andréa Besniera je nasledio sin, Michel

  1955. godine, André je iznenada preminuo i poslovanje je nasledio njegov tada dvadesetsedmogodišnji sin, Michel Besnier. Michel je bio fascinantan proizvođač sira i talentovani poslovni čovek, koji je znao kako da na jedinstveni način komunicira o poslu.

 • 1968.

  President robna marka je lansirana

  Michel Besnier je zvanično lansirao President robnu marku 1968. godine. Od tada, President proizvodi uživaju neprekidnu reputaciju. Ipak, i pored velikog broja nagrađivanih proizvoda, njegov najpoznatiji sir je svakako Camembert. S toga je postao predstavnik President robne marke.

 • 1972.

  President puter

  Lansiran je President puter.

 • 1975.

  President Brie

  Lansiran je President Brie sir.

 • 1991.

  President Emmental

  Lansirana je President Emmental paleta.

 • 1993.

  President prodaje milijarditi Camembert.

  1993. godine President je prodao milijarditi Camembert. To je 1.000.000.000 komada najboljeg sira poznatog čoveku.

President sirevi u Srbiji

U maju 2007. godine kvalitet belih sireva prepoznat je od strane President-a. Ulaskom u čuvenu President porodicu, naši sirevi postaju dostupni u velikom broju zemalja Evrope i sveta.